Lájkoljon minket!

Kövessen minket!

Iratkozzon fel!

Premium Health Concepts Kft. | Tel.: +36 30 / 229 21 96 | e-mail: office@premiumdiet.hu

HU  EN  DE  SK  RO  TR  AE

Semnalele corpului

Semnalele corpului și medicamentele

Cum poate reacționa corpul nostru pe parcursul dietei pentru ficat?

• Dureri ușoare de cap, modificări ale pielii, limbă și gură saburală, mirosul corpului schimbat

Aceste reacții sunt, în fond, semne bune. Astfel, corpul ne comunică că a început detoxifierea și descompunerea grăsimilor.

• Constipație

Cauza principală este că nu consumăm suficiente lichide. Urmăriți consumul de lichide, notați-vă cât beți zilnic. Nu beți apă numai atunci când simțiți senzația de sete, căci acesta este deja o atenționare din partea corpului. Începeți ziua cu un pahar de apă călduță pentru a da un avânt funcționării intestinelor. De asemenea, mișcarea poate ajuta digestia.

• Crampe abdominale ușoare, balonare.

Conținutul ridicat de fibre din Hepashake și legumele pot accelera funcționarea intestinelor. Dacă anterior ați avut o alimentație săracă în fibre, intestinele trebuie să se obișnuiască cu consumul mai ridicat de fibre. Dacă simptomele nu se ameliorează nici după o zi, apare suspiciunea de intoleranță la lactoză. Hepashake în sine este săracă în lactoză. În această situație , încercați cu lapte fără lactoză (1,5% grăsime) sau cu lapte de soia(fără zahăr). Dar atenție: nu folosiți lapte de soia dacă aveți alergie la polen de mesteacăn, căci poate să fie alergie încrucișată.

• Puteți să deveniți mai sensibil la frig.

Senzația de frig poate semnaliza că trupul nostru încearcă să economisească energie. Soluția este o îmbrăcăminte mai călduroasă sau mai multă mișcare.

• Senzația de urinare noaptea.

Asta înseamnă că a scăzut în mod evident nivelul de insulină. Insulina absoarbe apa din corp și cauzează hipertensiune și insuficiență cardiacă.

• Oboseală și slăbiciune.

La început vă puteți simți obosiți și moleșiți. Dacă faceți tratament cu antihipertensive, trebuie să vă verificați tensiunea. La nevoie, în termen de o săptămână trebuie să reduceți doza de medicamente. Consultați-vă medicul neapărat.

• Diaree

Cauza principală poate fi insuficiența de lactază în organism. Acest lucru NU însemnă neapărat că persoana respectivă are sensibilitate la lactoză, ci faptul că în intestine nu se creează suficientă enzimă de lactază pentru asimilarea cantității brusc crescute de lapte.

Pentru remedierea acestui fenomen vă recomandăm:

1.) Să consumați lapte fără lactoză. Mixul Hepashake nu devine astfel fără lactoză, însă se reduce semnificativ doza de lactoză.

2.) Ca alternativă, programul poate fi început și treptat. De la 1 doză zilnică de Hepashake treceți la 2, apoi la 3 doze pe zi. Așa vă obișnuiți organismul cu lactoză.

Atenție: alimentația total fără lactoză poate genera sensibilitate ireversibilă la lactoză. Nu recomandăm nimănui, nici ca încercare.

Medicamentele pe care le luăm sistematic

Dozarea medicamentelor trebuie stabilită neapărat împreună cu medicul curant!

• Medicamente pentru glicemie

Conform celor constatate deja de la începerea dietei pentru ficat trebuie reduse dozele pentru anumite medicamente pentru glicemie, de ex. Metformin. Fiecare persoană trebuie să i stabilească doza individual de către medicul său.

• Medicamente pentru tensiune

Trebuie să discutați despre aceste medicamente cu medicul dv. De la începutul dietei în aproximativ 5-7 zile se instaurează scăderea tensiunii.

• Diluanți de sânge

Dacă sunteți sub tratament cu Marcumart sau Warfarin pentru diluarea sângelui, probabil că va trebui să majorați doza. Medicul vă va prescrie doza corespunzătoare. Primul control după 3 zile, al doilea control după 7 zile de dietă pentru ficat.

• Insulina

Dacă sunteți sub tratament de insulină injectabilă, trebuie verificat nivelul glicemiei în sânge și unitățile de insulină trebuie adaptate dietei. În zilele de post pentru ficat unitățile de insulină se mai pot reduce.

Important: Consultați-vă cum medicul dv. (diabetologul) înainte de a începe dieta pentru ficat.

VISSZA