Lájkoljon minket!

Kövessen minket!

Iratkozzon fel!

Premium Health Concepts Kft. | Tel.: +36 30 / 229 21 96 | e-mail: office@premiumdiet.hu

HU  EN  DE  SK  RO  TR  AE

Țesuturile musculare ale corpului

Mușchiul este un tip de țesut al organismului animal și uman. În stare de relaxare este moale, la stimuli se contractă, se întinde, respectiv se tensionează.

În corpul nostru sunt trei tipuri de țesuturi musculare:

 Mușchii striați sunt cei care ne interesează sub aspectul slăbirii și despre care merită să știm.

Constituie mușchii scheletici. Îi putem dirija după voință. Fibrele mușchilor striați sunt capabili să se contracte repede și puternic, dar obosesc repede. Antrenarea acestor mușchi se face prin practicarea unor sporturi ce necesită perseverență: alergat, mersul pe jos, spinning, aparat de mers pe scări și aparat de vâslit.

În cazul mușchilor striați se diferențiază două tipuri de fibre musculare:

Tipul 1: fibre tonice, cu contracție lentă / pe vremuri numit mușchi roșu / antrenarea lor se face cu sporturi ce necesită perseverență, ex. alergatul, mersul pe jos, spinning, înotul - acestea ard multă energie.

Tipul 2: fibre fazice, cu contracție rapidă, care oferă forță repede, ex. ridicarea de greutăți!

Aceste țesuturi musculare au fost neglijate în ce privește arderea de grăsimi, însă ele sunt capabile de adevărate minuni: descompun țesutul adipos, dacă există (și nu sunt antrenate deloc).

Kenneth Walsh (Boston) a observat la șoareci că genetic sunt dotați cu celule musculare de „tipul 2”, și chiar dacă au fost suprahrănite, nu s-au îngrășat. La oameni nu există terapie genetică, cercetătorii recomandă pacienților obezi să facă antrenament de forță. Antrenamente cu greutăți, genuflexiuni, vâslire cu trunchiul aplecat.

VISSZA