Lájkoljon minket!

Kövessen minket!

Iratkozzon fel!

Premium Health Concepts Kft. | Tel.: +36 30 / 229 21 96 | e-mail: office@premiumdiet.hu

HU  EN  DE  SK  RO  TR  AE

Bărbați grași

Dacă un bărbat începe lupta împotriva kilogramelor și reușește să slăbească, potrivit experienței, odată cu scăderea masei corporale se reduc și factorii de risc.

Din ce moment se consideră un bărbat prea gras?

„Depinde”, spune Dr. Friedrich Hoppichier, medic primar la Spitalul Barmherzigen Brüder din Salzburg, specialist în boli interne, cardiologie și metabolism, precum și conducătorul proiectului de prevenție medicală "SIP-CAN save your life" și al inițiative pentru un mod de viață sănătos. Prin asta însă nu se referă la viziunea diferită a oamenilor, ci la modul de calcul.

Potrivit celor mai noi studii de specialitate - spune profesor Hoppichiler -

burta are rolul principal în definirea grăsimii.

Cu acest scop a stabilit Societatea de Diabet din America, unitatea de măsură, care este foarte strictă!

Un bărbat se consideră prea gras dacă la nivelul ombilicului circumferința depășește 94 cm (la femei limita este de 80 cm). Este puțin, dar valorile relativ mici au un temei științific serios. De-a lungul anilor s-a constatat că la bărbații cu o circumferință abdominală de 102 cm riscul infarctului miocardic este mult mai mare decât la un bărbat cu circumferința abdominală de 94 cm. Și încă un aspect pe care îl pot spune medicii cu siguranță: cu cât este mai mare circumferința abdominală la un bărbat, cu atât crește probabilitatea de a se îmbolnăvi de diabetes mellitus, adică de diabet. Rezultatul final: merită să vă măsurați odată cu exactitate circumferința abdominală, și dacă este nevoie, străduiți-vă să mai trageți cureaua.

Obezitatea este o epidemie în masă

Este ceva mai vechi Body Mass Index BMI (Indexul de masă corporală), care atât la bărbați, cât și la femei este definit ca raportul dintre masa corporală, exprimată în kilograme, împărțită la pătratul înălțimii, exprimată în metri. la valori între 25 și 29,9 BMI vorbim despre supraponderare, la valori de peste 30 BMI este vorba deja despre obezitate patologic, despre așa numita valoare adipositas, care se constată la multe persoane. În totalitate sunt atât de multe persoane supraponderale ca niciodată, iar potrivit previziunilor specialiștilor crește continuu în întreaga lume numărul bărbaților, dar și al femeilor și copiilor grași.

Profesorul Hoppichiler: „Îngrășarea este o boală contagioasă, o epidemie în masă.”

Modul de viață cauzează îngrășare

De suntem din ce în ce mai grași? Profesorul Hooplichier consideră că principala cauză este stilul actual de viață. „Oferta de alimente ne îndeamnă să mâncăm prea mult.” Adesea omul nu mănâncă ca să se sature, ci de exemplu pentru a se relaxa, a se odihni după o zi stresantă de lucru. Sau pentru a se recompensa pe sine.

Și pe deasupra metabolismul nostru nu este setat pentru mâncare multă și un mod de viață lipsit de mișcare, ci la modul de viață din epoca de piatră, cu multă mișcare, când omul umbla după alimente și vâna.

Și în final obezitatea poate ascunde și probleme de sănătate, precum tulburările hormonale și boli determinate genetic.

Sau este vorba de tulburări de alimentație, cazul în care persoana în cauză înfulecă continuu și forțat alimentele din cauza unor probleme psihice. Și se întâmplă și la bărbați,

deși mai rar decât la femei.

Riscul poate fi cuantificat. La o circumferință abdominală de peste 94 cm bărbatul este prea gras!

Nu contează dacă este slab sau gras: dacă nu se face sport pentru a compensa statul la birou sau în fața televizorului, masa musculară se reduce, astfel se reduce și necesarul

de calorii. Acesta este un proces care devine mai rapidă odată cu avansarea în vârstă. Cu cât suntem mai în vârstă, cu atât ne trebuie mai puțină hrană.

În special bărbații mănâncă și după 50 de ani la fel, precum au mâncat înainte, spune profesorul Hoppichiler: Consecințele se reflectă în cifrele raportului adipositas.

La bărbații cu vârste în 54 și 65 de ani raportul supraponderalilor crește de la 54,3%

la 60,7%. 13,6% dintre bărbații de peste 54 ani suferă de adipositas, și numai 25,2% au greutatea corporală normală.

Adresați-vă din timp medicului!

În contradicție cu femeile grase, care consideră kilogramele în plus în sine o problemă și apelează adesea la medic pentru a slăbi, bărbații grași nu cer ajutorul medicului decât atunci, când apar simptome cauzate de greutatea corporală, dacă le doare ceva, dacă observ că ceva nu este în regulă cu ei. Pe scurt: numai atunci, dacă din cauza kilogramelor în plus apar primele boli.

REȚETA SUCCESULUI:

Supraponderabilitatea are adesea ca și consecință, pe lângă boli cardiovasculare, precum hipertensiune și diabetes mellitus, artroza și artrita, în special la genunchi. Din cauza depunerilor crescute în vasele sanguine în special la bărbații grași riscul de îmbolnăvire de arterioscleroză este mult mai mare, decât la bărbații slabi, iar această boală crește probabilitatea unui stroke, a unui infarct miocardic și a unui stop cardiac. Bărbații grași sunt mult mai predispuși la tulburări de potență, și se îmbolnăvesc mai repede de cancer de colon sau de prostată.

Cu cât mai avansate sunt bolile cauzate de supraponderabilitate, cu atât mai grea este remedierea. Dar dacă odată bărbatul s-a hotărât să slăbească, va reuși. Profesorul Hoppichiler vorbește despre pasul pe care trebuie să-l facă o persoană supraponderală sau care suferă de adipositas, astfel: „Trebuie să te avânți și trebuie să ceri ajutorul medicului”. Pe baza unui examen temeinic un nutriționist și un medic de medicină sportivă poate să stabilească o dietă și un program de mișcare personalizate. Rețeta de succes a profesorul Hoppichiler, pentru toți cei care vor să-și reducă burta cu câțiva centimetri. 30-45 de minute de sport intensiv de trei ori pe săptămână, un antrenament pentru întărirea mușchilor, stabilirea unei alimentații bogate în special în fructe, legume, salate și pește.

Cel care a reușit să devină și să rămână suplu, este mai sănătos ca înainte, dar și mai fericit și mai mulțumit, spune profesorul Hoppichiler: „Singurul lucru pentru care se mai enervează acești bărbați este că nu au făcut ceva mai din timp împotriva greutății corporale.”

Boli cardiovasculare, tulburări de metabolism:

În cazul bărbaților grași, față de femeile grase, riscul este mai mare de a suferi de boli cardiovasculare Cauza: în timp ce femeile se îngrașă în special la fund și la pulpe, bărbații depozitează grăsimea la abdomen. De acolo prin vena porta - care adună sângele din zona abdominală - produsele agresive ale metabolismului, ca de exemplu acizi grași liberi, ajung direct în ficat, unde cauzează tulburări în metabolismul zaharurilor și a grăsimilor, și acestea slăbesc inima și circulația sangvină, respectiv celelalte organe.

Tulburări de potență, impotență, infertilitate:

În cazul bărbaților supraponderali, față de cei cu greutate corporală normală, crește riscul confruntării cu tulburări de potență sau chiar impotență.

Cauza: supraponderabilitatea cauzează dereglări hormonale. Dintr-o cercetare efectuată în Carolina de Nord din SUA, la National Institute of Environmental Health Sciences, aflăm că kilogramele în plus cauzează infertilitate. Căci supraponderabilitate duce la pierderea libidoului, dar deteriorează și calitatea spermei - potrivit oamenilor de știință.

Este dovedit științific că 50% dintre bărbații suferinzi de diabet se luptă și cu impotența. Boala atacă organul genital cu forță dublă. Accelerează formarea bolilor cardiovasculare, ceea ce încetinește senzorialitatea în corp.

Profesor Dr. Friedrich Hoppichiler, medic specialist în boli interne și metabolism, la Spitalul Barmherzigen Brüder din Salzburg, respectiv conducătorul proiectului de prevenție medicală "SIP-CAN save your life", respectiv a inițiativei de adaptare a unui mod de viață sănătos: : „Obezitatea a devenit o boală contagioasă internațională, o epidemie în masă.”

VISSZA