Lájkoljon minket!

Kövessen minket!

Iratkozzon fel!

Premium Health Concepts Kft. | Tel.: +36 30 / 229 21 96 | e-mail: office@premiumdiet.hu

HU  EN  DE  SK  RO  TR  AE

Despre cazeină

Care dintre proteine sunt mai eficiente în construirea și menținerea masei musculare?

Suplimentele alimentare medicinale special Premium Diet se realizează cu cazeină.

Ce este cazeina?

Majoritatea specialiștilor sunt de acord că proteina cea mai calitativă se obține din lapte. Aceasta cuprinde proteina din zer, cazeina, albumina sau combinația acestor tipuri de proteine.

Cazeina ajută la creșterea masei musculare fără grăsime și în același timp la arderea grăsimilor.

Stopează descompunerea proteinei musculare, fapt important după mișcare sau la o alimentație hipocalorică (dieta). Este o proteină cu absorbție lentă, care se valorifică mai bine după masă față de proteina din zer cu absorbire rapidă, căci în cazul acesteia din urmă după consum aminoacizii ating nivelul maxim în 20-40 minute; în aproximativ o oră se termină utilizarea. Consumarea cazeinei este mul mai lentă, durează 3-4 ore până ce nivelul aminoacizilor în sânge atinge maximumul. Viteza lentă cu care se metabolizează cazeina reduce descompunerea proteinei. Așa funcționează anti-catabolismul (nu există proces de descompunere, cu caracter disimilant).

Proteine din zer este o proteină care se absoarbe repede, și pe lângă acest fapt aminoacizii (în primul rând aminoacidul cu catenă ramificată, leucina) își asumă un rol mai important în producerea de energie decât aminoacizii cazeinei (inclusiv leucina). Creșterea rapidă a aminoacizilor în sânge duce la accentuarea sintezei de proteine. Astfel în primul rând este anabol. Cel mai bine se valorifică imediat după mișcare, când musculatura poate asimila cu rapiditate orice tip de proteine, în timp ce în alte cazuri o proteină mai lentă, precum cazeina este mai corespunzătoare, când asimilarea în țesuturile trupului este mai bună. Este important faptul că digestia mai lentă a cazeinei este un avantaj, pentru că îmbunătățește echilibrul de azot și structura musculară, respectiv încetinește degradarea mușchilor.

Administrarea de proteine în timpul slăbirii este importantă în Programul Premium pentru că organismul are nevoie de foarte multă proteină funcțională în generarea glucagonului format datorită nivelului scăzut de insulină, și în lipsa proteinelor s-ar consuma din organism. Având în vedere că cazeina se absoarbe lent, acest necesar de proteine organismul și-o obține continuu din cazeină, între mese.

În general în magazine și în drogherii pacienții pot cumpăra doar produse cu conținut de proteine din zer.

Suplimentele alimentare speciale Premium Diet se realizează cu cazeină, și nu se găsesc în drogherii și magazine, ele se găsesc doar prin intermediul Medicilor Premium, respectiv în farmacii.

VISSZA