Lájkoljon minket!

Kövessen minket!

Iratkozzon fel!

Premium Health Concepts Kft. | Tel.: +36 30 / 229 21 96 | e-mail: office@premiumdiet.hu

HU  EN  DE  SK  RO  TR  AE

3 grupuri de nutrienți

Carbohidrați:

Carbohidrații sau, sub denumirea lor științifică zaharidele sunt compuși organici cu conținut de oxigen, carbon și hidrogen, produși de plante prin fotosinteză , în care raportul H:O este de cele mai multe ori 2;1 (precum în apă), de aceea pe vremuri erau considerați hidrați ai carbonului. Au rol important în furnizarea de energie organismului animalelor și omului (zaharuri): 50-70% din energia asimilată provine din carbohidrați. Nutrienți rezervă (amidon), precum și substanțe structurală (celuloză) în plante. (Sursă: wikipédia)

De ce are nevoie organismul de carbohidrați?

Omul depozitează 300-400 gr carbohidrați în mușchi, și 60-90 gr în ficat. Carbohidrați

excedentari sunt depozitați de organism sub formă de grăsime! Trebuie să fim precauți, pentru că carbohidrații nu conțin grăsimi, dar excesul consumat se transformă în grăsime și cauzează îngrășare!

De ce?

În urma consumului de carbohidrați crește nivelul glicemiei în sânge și organismul produse insulină. Hormonul numit insulină transformă zahărul în grăsime și îl depozitează în celulele adipoase.

Proteine:

Sunt pietrele de temelie ale organismului! Produc enzime care descompun grăsimile, un hormon care distruge grăsimea. Rolul biologic foarte important al proteinelor este că participă la toate procesele care se desfășoară în celule.

Furnizează energie organismului!

Proteinele constau din aminoacizi! 1 proteină conține 20 de aminoacizi.

Tipurile de aminoacizi:

Organismul nostru are nevoie de 9 aminoacizi elementari pentru a funcționa optim. În organismul uman există 20 de tipuri de aminoacizi. Din acestea 9 tipuri de esențe nu pot fi produse de organism. Acestea trebuie administrate prin alimentație.

De aceea este importantă consumarea de aminoacizi indispensabili = esențiali, mai ales în timpul unei diete. Prin consumarea hranei Premium completați cantitatea necesară organismului din aminoacizii esențiali!

1 gram de proteine: = 4 kcal

1 gram de grăsime = 9,3 kcal

1 gram de carbohidrați = 4,1 kcal

Grăsime:

După proteine, a doilea cel mai important element al organismului nostru.

Sursă de energie!

 

Categoriile de grăsimi:

VISSZA